петък, 29 юни 2012 г.

В ПАМЕТ НА ДЖОНА - ИВО СТОЙЧЕВ ГЕОРГИЕВ

В ПАМЕТ НА
Човека, приятеля, туриста и общественика
ИВО СТОЙЧЕВ ГЕОРГИЕВ – ДЖОНА
От село Душанци
30 април 1960 – 24 юни 2012 г.
Пресели се в по-добрия свят нашия незаменим приятел, един голям човек с душа за всички и за всичко, която раздаваше, без да се жали. Мъж-планина, с корав характер и дух на борец и победител, Джона дълго и упорито се бори с коварната болест, но…
Ще го помнят и обичат много хора и за много – с невероятните преходи и емоции в планините – от Ком до Емине и всички български балкани, в Хималаите и Южна Америка, като секретар на ТД „Паскал“ – Пирдоп през 80-те години – неуморим организатор, водач, ръководител, вдъхновител и озвучител, душата на всеки купон!!! И още, и още…
Талантлив и изключително артистичен дисководещ, Джона беше един ярък и запомнящ се водещ на много и най-различни празници.
В сърцето му бяха и обществените дела – той е основател и пръв председател на СДС в Душанци, два мандата бе и кмет на селото любимо – 1995-1999 и 2007-2011 г. Като кмет остави ярка и дълбока следа в историята на обичното Душанци, където премина целият му емоционален и ползотворен живот – милееше за всичко и за всеки, винаги беше сред най-активните и загрижените за общоселските дела, направи изключително много за цялостното му развитие, за неговото демократизиране, изграждане.
Издаването на историята на Душанци през 1998 г. и обогатеното и разширено второ издание на книгата от 2012 г. стана възможно благодарение изключително на неговата инициатива и най-активно участие – от събиране на материали и документи, до намирането на средства и пряко участие с текстове, данни и снимки.
ДЖОНЕ,
Ти сигурно и там някъде горе, където и да си, ще продължиш да изкачваш своите върхове!  А ние тук, в греховния и труден делник на майката Земя ще те помним и обичаме - помагай и напътствай ни с невидима десница!
И дано неспокойната ти и търсеща душа намери блажен покой!

ВЕЧНА И СВЕТЛА ДА Е ПАМЕТТА ТИ!

2 коментара: