сряда, 18 юли 2012 г.

В БАЩИНАТА КЪЩА - ДА РЕЦИТИРАМЕ ДИМЧО ДЕБЕЛЯНОВ


П  Р  О  Е  К  Т
 „Да рецитираме Димчо Дебелянов“

УВАЖАЕМИ ДИМЧОВИ ПРИЯТЕЛИ И ПОЧИТАТЕЛИ!
        
       По случай 125-годишнината на Димчо Дебелянов (28 март 2012 г.) имаме идеята с активната ви помощ и участие да организираме конкурс за рецитиране на Димчовите  творби. Конкурсът ще се проведе по време на Димчовите поетични празници (11-12 август 2012 г.) в Копривщица на 11 август от 15 до 17 часа в родния му дом. След конкурса ще се проведе традиционната Димчова поетична вечер с връчване на Националната литературна награда „Димчо Дебелянов“ и рецитали на лауреатите на наградата. А в неделя преди обяд ще се състоят премиери на нови Димчови книги и поети. Скоро ще публикуваме и подробната програма.
В конкурса може да участва всеки с изпълнението на едно стихотворение от Димчо – нежната му  лирика, както  и от неговите сатирични и хумористични стихотворения. Желателно е до 6 август да се заяви участие, но няма да върнем и дошлите в последния момент. Който има възможност, нека донесе и компактдиск със запис на изпълнението – събираме рецитации за издаване на един по-нетрадиционен албум със стиховете на Дебелянов.
         Компетентно жури ще прецени изпълненията и ще определи и награди най-добрите рецитатори.  А всички участници ще получат благодарствена грамота.

ЗАПОВЯДАЙТЕ НА ПРАЗНИЦИТЕ И ОЧАКВАМЕ ИЗПЪЛНЕНИЯТА ВИ!

Дойчо ИВАНОВ – уредник на музея
ЗА КОНТАКТИ:
Тел. 088/ 635 35 19; 07184/ 20-77
www: store2.data.bg/dimco/Index.htm
Скайп: dodone54; Фейсбук: Дойчо Иванов

Няма коментари:

Публикуване на коментар