понеделник, 7 октомври 2024 г.

СРЕЩА НА НАБОР 1954 г. ОТ ДУШАНЦИ

 

СРЕЩА НА НАБОР 1954 г. ОТ ДУШАНЦИ


На 5 октомври съучениците от набор 1954 г. , завършилите ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Душанци, се събраха на празнична среща по случай 70-годишнината им. В училище бяхме 12 деца – 6 момичета и 6 момчета. По обективни и субективни причини сега присъстваха три от девойките и четирима от младежите.


С прочувствено слово на прогимназиалната ни учителка Иванка Станчева започна тържеството. Присъства и началната ни учителка в четвърти клас Снежана Виденова-Петкова. Мъжете поднесоха букети и цветя на учителките и съученичките си .


Чудесно свое есе прочете съученичката Ваня Костадинова-Теохарова. Великолепен разказ за хубавите ни детски години. (Ще го публикуваме в следващите броеве). В него тя спомена почитта и благодарността ни към нашите учители – директора Кунчо Смоленски, Иван Чернев (1-3 клас), Снежана Виденова – 4-ти клас, прогимназиалните – Сафет Кязимов, класния ни ръководител Теодор Стоянов, Цветана Благоева, Слави Стоянов. Приветствие поднесе и нейният съпруг проф. Методи Теохаров.


Споделени бяха много мили и прочувствени спомени. Весело и с малко тъга се разделихме с пожелания за по-чести срещи. Празникът се състоя в уютния ресторант“Поли“ на Тошко Радомиров - гостоприемен и любезен домакин, приготвил богата трапеза.




                                                      Проф. Теохаров

Учителките ни






Няма коментари:

Публикуване на коментар